Aitoleipä – tuoretta leipää joka päivä

Lisäaineetonta leipää

Aitoleivästä saat päivän mittaan leivottua tuoretta leipää joka päivä. Aitoleivän periaatteena on leipoa vanhanajan terveellistä leipää ilman lisäaineita: leipää, joka sopii hyvin niin ruoka- kuin kahvipöytäänkin. Käytämme vain suomalaisia jauhoja. Kiviarinauunilla paistettaessa leivät saavat herkullisen ja rapean kuoren.

Aitoa ruisreikäleipää vanhalla juurella

Päätuotteemme ruisreikäleipä on aidolla, yli 100 vuotta vanhalla juurella nostatettu. Juuri on peräisin Karjalasta, ja aikoinaan se on tuotu evakkoreellä Raumalle. Vuonna 2004 Pelkosen Kotileipomon palossa palomiehet saivat pelastettua hiiltyneen juuren, eikä sukupolvia jatkunut perinne päässyt katkeamaan.

Hapanruisleipää

Hapanruisleivät

Hapanleivät on hapatettu aidolla taikinajuurella, eikä niiden valmistuksessa ole käytetty hiivaa, vehnää eikä lisäaineita.

Valmistusaineet: täysjyväruisjauho, vesi ja merisuola 1,1 %

  • Reikäleipä
  • Hapanlimppu
  • Hattivatti
Kaurakakkoja ja sämpylöitä

Kaurakakko/
kaurasämpylä

Kaurakakot ja -sämpylät sisältävät vehnän lisäksi kuitupitoista kauraa leseinä sekä pellavansiemeniä hellimään vatsaa ja täydentämään makua.

Valmistusaineet: vesi, vehnäjauho, kaurahiutale, kauralese, ohramallasuute, pellavansiemen, hiiva, suola 0,8 % ja gluteeni.

Spelttileipää

Spelttileipä/
spelttisämpylä

Spelttileipä ja sämpylät valmistetaan spelttijauhoista, ei sisällä muuta viljaa. Todella maukas vaihtoehto ruokapöytään.

Valmistusaineet: vesi, spelttijauho, rypsiöljy, hiiva ja suola 1 %

Ruiskakkoja / ruissämpylöitä

Ruiskakko/
ruissämpylä

Ruiskakko ja -sämpylätaikinassa on rukiin ja vehnän lisäksi käytetty terveellistä ruisraskia. Erityisen hyvää kahvin kanssa!

Valmistusaineet: vehnäjauho, vesi, ruisjauho, hiiva, gluteeni, suola 1,1 % ja kasviöljy.

Kahvipullat

Kahvipullat

Meiltä saat pullat ja muut makeat leivonnaiset! Perusvalikoimaamme kuuluvat voisilmäpullat, korvapuustit sekä erilaiset hillopullat.

Leivomme kaikki pullat hyla-voilla.